Hatha Yoga

 

Wat is Hatha Yoga?

Hatha Yoga gaat om het herstellen van evenwicht tussen je lichaam en je denken. We leven veel vanuit ons hoofd: we laten ons vaak leiden lijstjes in ons hoofd.  Dat kan er toe leiden dat je je gehaast voelt en het gevoel hebt achter de feiten aan te lopen. Ook kan dat lichamelijke (spannings) klachten tot gevolg hebben: spanning in schouders en nek, hoofdpijn, rugklachten etc. Yoga is even een stap terug nemen. Bewuster in beweging komen. Dat merk je niet alleen tijdens de les, maar dat effect merk je ook daarbuiten. Je gaat minder gehaast door het leven. Bovendien is yoga ontzettend leuk om te doen, je wordt er rustiger en ontspannen van én je hebt een moment voor jezelf!

 

Hoe ziet een HathaYogales er uit?

Een Hatha yoga les is een toegankelijke manier van bewegen. In een yogales wordt aandacht besteed aan strekoefeningen, yogahoudingen (asana’s), ademhaling, concentratie, meditatie en ontspanning.

 

Doelgroep

De lessen zijn voor iedereen geschikt die plezier heeft in beweging en op zoek is naar ontspanning. Ieder doet de les op zijn/haar eigen niveau. Het gaat niet om de prestatie, het gaat om het plezier in bewegen en de mogelijkheden van ontspanning.

 

Waarom Hatha Yoga?

Veel genoemde effecten van Hatha Yoga zijn meer balans en ontspanning en een sterker en gezonder lichaam. Tijdens de uitvoering van de oefeningen ben je geconcentreerd op je lichaam. Hiermee train je niet alleen je concentratie, het geeft ook een ontspannend effect. Door de lichaamsoefeningen houd je je spieren en gewrichten soepel of worden ze geleidelijk soepeler en krachtiger. Het effect werkt door na de lessen: door bewust met je lichaam bezig te zijn zonder dat het om de prestatie gaat leer je je lichaam beter kennen. Ook zul je je fysieke en mentale grenzen eerder voelen. Door deze bewustwording zul je de signalen van bijvoorbeeld stress of vermoeidheid of overbelasting eerder herkennen, zodat je minder snel ziek wordt. Ook dit effect wordt weer verstrekt door de puur lichamelijke invloed van de oefeningen.

 

Wanneer

Iedere maandagavond 19.00-20.00 uur en 20.00-21.00 uur en woensdagochtend 9-10 uur bij sportschool Rob van der Hoorn in Oegstgeest. Zie voor meer informatie www.robvanderhoorn.nl.

 

 

 

Home       Marleen Abrahamse - M.K. Onneslaan 6 - 2343 RZ Oegstgeest       Naar boven
Telefoon: 06-24744291   -   Email: marleen@indekern.info