Yoga@Work

Wat is bedrijfsyoga?

Bedrijfsyoga is een investering in gezondheid op het werk. De wekelijkse yogalessen brengen ontspanning, plezier en een moment van rust. De effecten van deze lessen werken door in het dagelijkse (werkend)leven.

Bedrijfsyoga bestaat uit een verzameling lichamelijk gerichte oefeningen. Speciale aandacht is er voor spiergroepen die belast worden door een inspannende of eenzijdige werkhouding.

De lessen bestaan uit een reeks bewegingsoefeningen, ademtechnieken en worden afgesloten met een korte ontspanningsoefening. Speciale aandacht is er voor oefeningen die toepasbaar zijn in de dagelijkse werksituaties, bijvoorbeeld achter het bureau.

 

Wat levert bedrijfsyoga op?

Yoga op het werk draagt bij aan stress preventie, het terugdringen van Klachten van het Arm- en Nek- en Schoudergebied (KANS) en van rugklachten. Met andere woorden; het draagt bij aan uitvalpreventie. Bovendien leidt het tot meer vitaliteit en een betere concentratie. Dit blijkt uit studies naar de effecten van (bedrijfs) yoga en een onlangs uitgevoerde en geëvalueerde pilot bij de gemeente Leiden.

 

Werkwijze

In de Kern verzorgt op een professionele manier yogasessies en workshops. Aangepast aan jullie bedrijfssituatie of –cultuur. Dit kan een eenmalige activiteit zijn of sessies met een vaste frequentie, bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks.

Workshops

Een korte workshop kan bijvoorbeeld plaatsvinden als intermezzo tijdens een congres of vergadering om het hoofd leeg te maken en nieuwe energie op te doen. Verder is het mogelijk om tijdens een bedrijfsuitje, teambuildingsessie of meerdaagse bijeenkomst een uitgebreidere yogasessie te organiseren waar eventueel thema’s aan bod komen die actueel zijn binnen jullie bedrijf. In de periode april tot en met september kunnen ook workshops bedrijfsyoga op het strand worden georganiseerd, naar wens in combinatie met aan aansluitend ontbijt of lunch.

Reguliere yogasessies

Je  kunt de medewerkers wekelijks een yogasessie aanbieden.  De fysieke oefeningen helpen onder andere bij een stijve nek en rug en verkrampte schouders. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen helpen bij het loslaten van spanning.  Een bijkomend voordeel is dat een wekelijkse yogasessie kan bijdragen aan een bewuste en gezonde levensstijl.

Lessen worden in een yogastudio of op locatie gegeven. Hiervoor hoeven geen bijzondere investeringen te worden gedaan doen.

Neem contact op voor verdere informatie of een offerte.

 

 

 

 

Home       Marleen Abrahamse - M.K. Onneslaan 6 - 2343 RZ Oegstgeest       Naar boven
Telefoon: 06-24744291   -   Email: marleen@indekern.info