Coaching

 

In de Kern coaching

In individuele coachgesprekken helpt In de Kern je werknemers verder met verschillende onderwerpen. Een coachvraag kan zowel loopbaan, als werk-  of privéomstandigheden betreffen. Coachvragen kunnen bijvoorbeeld zijn: Hoe vind ik meer bevrediging in mijn werk? Hoe laat ik mijzelf meer zien op het werk? Hoe houd ik werk en privé in balans? Hoe kan ik duidelijk mijn mening uiten zonder relaties met anderen te schaden?

Coaching is een vorm van professionele begeleiding, waarbij de als gecoachte zelf doelen stelt. De coach ondersteunt bij het behalen hiervan. Daarmee wordt de persoonlijke effectiviteit van je werknemers vergroot. Zij maken bewuster keuzes, zijn meer gefocust en besteden hun energie gerichter.

 

Werkwijze

Bij de start van een coachtraject dient de vraag van de werkgever en de werknemer helder en afgestemd te zijn. De coach kan hierin een faciliterende rol spelen.Voor de start van het coachtraject is er een een intakegesprek. We onderzoeken wat de vraag precies is, of er een klik is, of ik de juiste professional ben voor de vraag van je werknemer. Op basis hiervan wordt een offerte gedaan. Als we besluiten met elkaar in zee te gaan maken we een vervolgafspraak. Dat betekent dat we in gesprekken van anderhalf uur aan de slag gaan. De meeste coachtrajecten bestaan uit 5-10 sessies. We werken op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Daarom wordt er geen informatie over de gecoachte verstrekt aan de werkgever zonder dat de eerste daarvoor toestemming heeft gegeven. Over het verloop van het coachtraject (duur en behalen van de doelen) houdt de coach de werkgever met korte tussenrapportages op de hoogte. Inhoudelijke afstemming vindt plaaats door of in overleg met de gecoachte zelf.

Ik gebruik de methodiek Kernachtig als rode draad bij de coaching. Dit combineert grondigheid met pragmatisme.  Met Kernachtig nemen we deze vier stappen:

Daarbij worden instrumenten en methoden voor persoonlijke ontwikkeling ingezet, zoals The Work, Voice Dialogue, opstellingen, instrumenten voor zelfonderzoek, Mindfulness en yoga.  Uitgangspunt is dat elk coachtraject maatwerk is; we gebruiken die instrumenten die passen bij de gecoachte en de coachvraag .

 

Ervaringen

Werknemers die door mij zijn gecoacht beschrijven mijn werkwijze als volgt:

“Marleen creëert een open sfeer, vertrouwen. Ze zet verschillende methoden in afgestemd op persoonlijke interesse en omstandigheden van het moment zelf. Er is een rustige sfeer met genoeg ruimte om onderwerpen aan bod te laten komen.”

“Wat me heel erg is bevallen is de manier van werken. Marleen laat me vrij associëren en geeft me volledig de ruimte waarbij ze me goed observeert en met verrassende vragen of opmerkingen komt die me aan het denken zetten…. Ik wil dit echt een ieder aanraden”

“Marleen nodigt uit jezelf te zijn”

 

Resultaat

Over het algemeen maakt coaching krachtiger, meer gefocust, energieker, effectiever en zelfverzekerder.

Een aantal uitspraken over wat coachsessies bij mij op het werk hebben opgeleverd;

“Ik ben mij bewuster geworden van mijn competenties. Daardoor kan ik zelfverzekerder mijn talenten inzetten, op mijn werk maar ook in mijn privé omgeving.”

“Een beter inzicht in mijn functioneren naar anderen toe….ik ben alerter op het feit of ik wel of niet moet reageren. Maar bovenal heb ik geleerd mezelf aardig te vinden.”

“Dat ik meer let op wat mijn lichaam mij vertelt en beter mijn genzen kan aangeven en voor mezelf opkom.”

 

Neem contact op voor verdere informatie of een offerte.

 

 

 

Home       Marleen Abrahamse - M.K. Onneslaan 6 - 2343 RZ Oegstgeest       Naar boven
Telefoon: 06-24744291   -   Email: marleen@indekern.info