In de Kern: Marleen Abrahamse

Mijn naam is Marleen Abrahamse. Mijn hart ligt bij mensen bewust maken van hun eigen drijfveren, wensen en mogelijkheden. Hen ondersteunen om daarnaar te gaan handelen. Zodat mensen zich evenwichtiger, veerkrachtiger, effectiever en gezonder voelen. Op deze wijze heeft ook mijn eigen persoonlijke en professionele pad vorm gekregen. En vanuit die ervaring en drive begeleid ik anderen.

De afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in stressreductie. Ik maak mensen bewust wat stress is en wat het met je doet. Ik leer ze hoe ze zichzelf kunnen terugbrengen naar meer rust en evenwicht, juist in hectische of stressvolle periodes. Zodat ze zichzelf makkelijker in balans houden, minder stressklachten ervaren en zo zelf hun persoonlijke en professionele welzijn positief kunnen beïnvloeden.

Ervaring

Ik heb ervaring in  zowel het bedrijfsleven (onderzoeker) als overheid (projectmanager, trainer). In trajecten voor cultuurverandering heb ik vele gemeentelijke professionals trainingen  gegeven op het gebied van teamontwikkeling en teamcoaching. Bovendien heb ik persoonlijke ontwikkelingsprocessen begeleid met individuele coachtrajecten en persoonlijke effectiviteitstrainingen. De toevoeging van yoga en Mindfulness ervaar ik als zowel een verbreding als verdieping van mijn werk.

Mijn werk als professional wordt ondersteund door de opleidingen: Opleiding tot Mindfulnesstrainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, Train de trainer opleiding bij het ROI, Training tot Intervisor bij GITP, Leergang Teamcoaching bij Blankestein en Partners, Hoofdopleiding intuïtieve coaching bij IMC, Yogadocentenopleiding bij Osmose Yoga en Meditatie Opleidingen, universitaire studie Sociologie bij de Rijksuniversiteit Leiden.

Ik ben in de hoogste categorie erkend door de Nederlandse beroepsvereniging voor Mindfulnesstrainers VMBN. Ook maak ik deel uit van het landelijk platform van professionele Mindfulnesstrainers www.aandachttraining.info. In september 2016 heb ik de nascholing tot compassietrainer (MBCL) afgerond bij Frits Koster en Erik van de Brink.

 

Werkwijze

Mijn manier van werken is vanuit de kern (diepgang) én kernachtig  (helder en pragmatisch). De volgende waarden staan centraal in mijn werk: professionaliteit, helderheid, aandacht, plezier, contact en kwaliteit. Ik gebruik de methodiek Kernachtig als rode draad in mijn werk. Met Kernachtig begeleid ik mensen met deze vier stappen:

Simpel en effectief; als verandering van binnen komt, uit je kern, weet je wat je moet doen en doe je waar je in gelooft.

 

Anderen over Marleen

Mijn stijl als trainer en coach wordt over het algemeen omschreven als verbindend, pragmatisch, verdiepend, empathisch en enthousiasmerend.

“Marleen is contact! Zij is oprecht geïnteresseerd en nieuwsgierig naar wat er leeft en nodig is bij het individu en in de groep. Zij is dienstbaar en eigenzinnig tegelijk. Marleen verstaat de kunst van het luisteren en is een scherpe waarnemer. Zij vraagt door op met name de belevingskant van ervaringen en helpt deelnemers de verbinding te leggen tussen hun hart en hun gedrag. Bij Marleen kun je afkijken hoe je kunt schakelen in stijl en de impact van echt contact.” Willy Bakers

Marleen ken ik als een warme coach. Zij beheerst het vak tot in de puntjes. Marleen beschikt over een rugzak vol met ‘tools & tricks’, zonder dat je dat zelf zo ervaart. Ook voor haar zijn het geen tools; het is Marleen zelf!” Jakke Cloïn

 

 

 

 

Home       Marleen Abrahamse - M.K. Onneslaan 6 - 2343 RZ Oegstgeest       Naar boven
Telefoon: 06-24744291   -   Email: marleen@indekern.info