Mindfulnesstraining

“De Mindfulnesstraining is een investering die een verschil kan maken voor de rest van je leven”

Klik hier voor de Folder mindfulnesstraining minder stress met mindfulness.

Praktisch

Voor wie: Mindfulness is voor iedereen toegankelijk. Interesse in Mindfulness en bereidheid om dagelijks te oefenen zijn voornamelijk van belang.

Wat: Het mindfulnessprogramma dat In de Kern aanbiedt is de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) oftewel de Mindfulness Stressreductie training. Dit is een door wetenschappelijk onderzoek gestaafde effectieve achtweekse training van wekelijkse sessies van ruim 2 uur en een oefendag in stilte. Essentieel onderdeel van de training is het dagelijks thuis zelf doen van aandachtsoefeningen.

Waar: De training wordt gegeven in Oegstgeest, in het Centrum voor Inspiratie en Ontwikkeling. Dit is een mooie en duurzame locatie in de groen gelegen wijk Poelgeest. Het centrum is goed bereikbaar en ligt aan de rand van Leiden. In de buurt zijn voldoende gratis parkeerplekken.

Data:

woensdagavond januari- maart 2018

Data: woensdag 31 januari, 7, 14, 21 februari, 7, 14, 21, 28 maart.

Oefendag in stilte zondag 18 maart.

Tijden: 19.15 – 21.30 uur

 

woensdagavond mei – juli 2018

Data: woensdag 16, 23, 30 mei, 6, 13, 20 juni, 4 en 11 juli.

Oefendag in stilte zondag 17 juni.

Tijden: 19.15 – 21.30 uur

 

Individuele trajecten (zie ook verder op de pagina): startdata het hele jaar door mogelijk, data in overleg.

Kosten: de kosten voor de training zijn €495 voor particulieren, €750 voor organisaties/bij vergoeding door werkgever, inclusief BTW en inclusief aanmeldingsgesprek, uitgebreide werkmap, cd’s en oefendag. Bij opgave tot 4 weken voor aanvang van de training geldt een early bird korting van 10%.

Vergoeding: Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden de training bij (dreigende) overspannenheid of een burn-out. Op deze pagina vind je een overzicht van de vergoedingsmogelijkheden per verzekeraar. In de praktijk blijkt dat veel werkgevers bereid zijn (een gedeelte van) de training te vergoedingen in het kader van stressreductie.  Gespreide betaling is op verzoek mogelijk.

Aanmelding: Je kunt je aanmelden via het contactformulier. Vervolgens neem ik contact met je op voor het afspreken van een kennismakingsgesprek. Besluit je daarna tot deelname, dan is je aanmelding na ontvangst van betaling definitief. Informatie over veelgestelde vragen bij aanmelding vind je op de site van het platform aandachttraining waarbij ik ben aangesloten.

Voor de training gelden de volgende algemene voorwaarden .

 

De training

In de mindfulnesstraining oefen je om aandachtiger in het leven te staan. De training is een effectieve methode om gezonder om te leren gaan met spanning en stress. En daarmee de kwaliteit van je leven te vergroten. Dit kan stress zijn veroorzaakt door werk, de combinatie van werk en privé, door (chronische) ziekte of pijn of door vermoeidheid. De training is ook geschikt als je geen specifieke stress klachten hebt, maar wel de wens om aandachtiger in het leven te staan en meer in het hier en nu te leven.

Deze training is gebaseerd op een programma met vaste onderdelen en structuur dat al meer dan 30 jaar bestaat. Het programma combineert Westerse wetenschappelijke inzichten met Oosterse yoga- en meditatietechnieken. De positieve effecten op het leren omgaan met stress, vermoeidheid, pijn en burnout-verschijnselen zijn wetenschappelijk bewezen.

 

Effecten

Deelnemers aan mindfulnesstrainingen geven onder andere de volgende effecten aan:

Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat aandacht en concentratie toenemen, stressgerelateerde klachten afnemen, chronische pijnklachten kunnen verminderen en/of beter hanteerbaar worden en de immuniteit wordt verhoogd. Een overzicht van de wetenschappelijke studies naar de effecten van mindfulness is te vinden op de site van het landelijk platform aandachttraining.

 

Individuele training

Wel de mindfulnesstraining maar liever niet in een groep? De training wordt ook individueel, in één-op-één sessies, aangeboden. Inhoud en vergoedingsmogelijkheden zijn vergelijkbaar met de groepstrainingen. Afhankelijk van achtergrond en ervaring duurt het traject 5-8 sessies van elk 1 a 1,5 uur. Voor mensen die al een mindfulnesstraining hebben gevolgd bied ik ook een verdiepend vervolgtraject mindfulness en/of heartfulness (compassietraining). Neem vrijblijvend contact op voor een passend aanbod.

 

Verdiepingscursus mindfulness

Ook bied ik gelegenheid om ná de mindfulnesstraining te blijven oefenen. Regelmatig zijn er in de weekenden oefendagen in stilte, een soort mini-retraites.

Daarnaast bied ik in samenwerking met collega Monique Veerkamp (www.aandachtencompassie.nl) een mindfulness verdiepingscursus voor mensen die al eerder een mindfulnesstraining hebben gevolgd. Het is een reeks van 6 gespreide bijeenkomsten van 2 uur op woensdagavonden. De eerstvolgende cursus start op 10 april november en loopt t/m 26 juni 2018. In een kleine groep (max. 8 deelnemers) verdiep en verfris je je mindfulnessbeoefening. Aan de hand van thema’s – zoals mindful communiceren, compassie, mindfulness belichamen – doe je ervaringsoefeningen, krijg je uitleg en maak je de vertaling naar je dagelijks leven. Je krijgt geen ‘huiswerk’, wel oefensuggesties met links naar audiotracks en literatuur. Beurtelings verzorgen Monique en ik een bijeenkomst. De kosten zijn €185-;  incl. BTW. Raadpleeg de agenda voor de data en klik op de link voor meer informatie over de Verdiepingscursus mindfulness 2018.

 

Workshops

Een Introductieworkshop Mindfulness biedt je de gelegenheid te ervaren wat Mindfulness en de training inhouden. Deze workshops worden regelmatig op open inschrijving georganiseerd. Raadpleeg voor data de agenda. Ook worden maatwerk workshops mindfulness voor organisaties of speciale groepen gegeven. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

 

Mindfulnessretreats

Regelmatig bied ik in samenwerking met FITBodyMind mindfulness weekendretreats; weekenden met een programma van mindfulnessworkshops, yoga en volop ruimte om op te laden en te ontspannen en je te laten verwennen met sauna, massages en vega-biologische maaltijden. Op een prachtige locatie in de natuur in Zeeland.

Kijk eens rond op de site van FITBodyMind of vraag meer info via de contactpagina.

 

Ervaringen van deelnemers aan de Mindfulnesstraining

Evaringen van deelnemers aan een groepstraining:

“Wat ik vooral heb geleerd is luisteren naar mezelf.”

“De training sluit goed aan op mijn persoonlijke situatie (burnout). Het heeft mij concrete handvatten geboden om om te gaan met stresssituaties. Het belangrijkste wat ik heb geleerd is stresssignalen herkennen en er op acteren d.m.v. de oefeningen.”

“Door de mindfulness-training ben ik me bewust geworden hoe goed het is om aandacht aan mezelf te geven en ben ik beter bewust van mijn emoties. Ik heb vooral geleerd hoe belangrijk het is om bewust te leven in het hier in nu. De tijd nemen om belangrijke keuzes rustig te overdenken en er over te praten.”

“Deze training heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.”

“Mijn voornaamste inzicht is dat dat mediteren een van de sleutels is tot een rustiger bestaan in deze hectische wereld.”

 

Deelnemers over de trainer:

“Marleen heeft talent om bij het onderwerp te blijven, ook als ik afdwaal. Ze  begreep ons goed. En ze wist altijd de kern te vangen.”

“De begeleiding was uitstekend, vanuit rust en toewijding. Op voor mij het goede moment passende aandacht maar ook de ontspanning. Marleen is duidelijk in uitleg, heeft veel kennis van de materie en de juiste deskundigheid en vaardigheden om de kennis over te brengen.”

 

Evaringen van een deelnemer aan een individuele mindfulnesstraining:

 

“In de maanden juni, juli en augustus 2012 heb ik bij Marleen Abrhamse in Oegstgeest een mindfulnesstraining gevolgd. Mindfulness is met liefde en aandacht in het hier en nu leven.

In mijn denken leef ik vaak in de toekomst of in het verleden. Ik ben er mij dan niet van bewust van dat ik denk en van wat er gebeurt. Dit is een patroon dat ik mijn hele leven heb opgebouwd.

Mindfulness biedt instrumenten om dit patroon te doorbreken en om met liefde en aandacht in het hier en nu te zijn. Dit geeft grote ontspanning en vermindert stress.

Het bezwaar van mindfulness is dat je om dat patroon te doorbreken je jezelf moet trainen en dat vraagt dat je dagelijks drie kwartier oefent met de aangeleerde instrumenten. Dit vraagt om discipline en die is vaak moeilijk op te brengen. Mindfulness leer je niet in de trainingsessies, maar door dagelijks te oefenen.

Marleen Abrahamse heeft mij ingewijd in mindfulness. Zij heeft dit krachtig, inspirerend en met liefdevolle aandacht gedaan. Geïnspireerd door haar heb ik de discipline op kunnen brengen om de dagelijkse oefeningen te doen. Ook nu de training is afgerond zet ik dit patroon voort.

Ik beveel Marleen dan ook van harte aan als trainer.” Bram Bakker, augustus 2012

 

 

 

 

Home       Marleen Abrahamse - M.K. Onneslaan 6 - 2343 RZ Oegstgeest       Naar boven
Telefoon: 06-24744291   -   Email: marleen@indekern.info